Introductie

Bij louter toeval en tamelijk laat (eind 2012), ontdekte ik de kunst van het beeldhouwen, hoewel ik geen enkele artistieke achtergrond had.

Trouwens, het idee dat ik ooit in de wereld van de kunst een hobby zou uitoefenen was nog nooit bij mij opgekomen.  Toen ik toevallig met boetseerklei in aanraking kwam, wist ik onmiddellijk dat beeldhouwen mijn nieuwe passie zou worden.

Na enkele pogingen met terracotta besefte ik heel snel dat deze grondstof vele beperkingen inhield.  Ik tastte daarom verschillende andere mogelijkheden af om zo een persoonlijke samenstelling van verschillende materialen te bekomen en te gebruiken.  Hierdoor kon ik mijn stijl verfijnen en hoofdzakelijk toepassen op mijn geliefde onderwerp: de pracht en de sierlijkheid van de vrouw.

Thans worden mijn beelden altijd gerealiseerd rond een metalen constructie die ik dan bekleed met een samenstelling van verscheidene producten om zo de definitieve vorm te realiseren.  Nadien worden ze gekleurd, geschilderd, gevernist, geboend... Soms gebruik ik voor de afwerking nog andere elementen zoals hout, steen, textiel enz...

 

 Permanent Expo : Art Valley Galerie

 

     https://artvalleyjvo.weebly.com/

https://artvalleyjvo.weebly.com/jehan-versluys.html

 

 

 

 Jehan Versluys 

Creatie van A tot Z van een standbeeld "JV". Klik hier.